Sunday, January 30, 2011

Succes med nerworking

Jeg så dette indlæg fra Lars Skjoldby - og synes det er super godt. Ikke bare fordi det bekriver en situation som jeg tror flere vil kunne genkende med også fordi det er en succes historie - og dem bør vi altid huske at dele.

Læs selv Lars' indlæg:

Jeg er en indadvendt person, men har succes med networking



25. januar 2011

Som barn var jeg meget genert. Når vi skulle fejre juleaften, som vi altid fejrede med min farbrors familie, kunne jeg knap nok sige hej - alt i mens jeg hang i en af mine forældres ben.

Senere i mit voksne liv har jeg stadig været en indadvendt person. Blandt venner, fodboldkammeraterne eller kollegaer - personer hvor jeg har haft mulighed for at opbygge en længerevarende relation, har jeg kunne tale frit for leveren, mens small talk med nye mennesker har været en kæmpe udfordring. Og det at tale til en forsamling gav mig ondt i maven og min stemme skælvede.

Sådan var det også da jeg startede med at netværke. Natten til netværksværksmøder var det svært at sove. Jeg var rædselsslagen for at fejle - for at kludre i elevatortalen - for at blive til grin.

Men i efteråret 2009 valgte jeg at søge medlemskab i et professionelt forretningsnetværk. Netværksgruppen var på daværende tidspunkt helt ny og skulle til at etablere sig i Roskilde. Jeg blev udpeget til en tillidspost i gruppen hvor jeg - udover min egen præsentation - skulle tage mig af andre punkter på agendaen.

Først og fremmest skulle jeg høres i mit speciale - min virksomhed. Som sagt kunne det alene holde mig vågen en hel nat!!! Og derudover skulle jeg høres i noget jeg - i starten - slet ikke havde tjek på!!!! Det var en enorm udfordring for mig.

Efter ganske få måneder fandt jeg ud af at frygten var helt og andeles ubegrundet. Det var jo mit speciale jeg snakkede om. Det var mig vidste bedst. Lavede jeg en fejl var der ingen der opdagede det - for det var jo mit speciale - min tale - ikke deres! Det samme gjaldt min tillidspost. Jeg fik rent faktisk så meget ros for mit tillidsarbejde at jeg året efter modtog en pris for Outstanding Chapter Management i min netværksgruppe.

Siden udgangen af 2008 har jeg deltaget i netværksmøder hver eneste uge. Hyppigheden gør selvfølgelig at jeg træner og coacher mig selv ofte. Men den egentlige nøgle til at virke som en udadvendt person selvom jeg (stadig) er indadvendt er forberedelse og øvelse. Jeg fandt ud af at hvis jeg forberedte mig så godt jeg nu kunne, kunne jeg ikke gøre det bedre. Min elevator tale øvede jeg foran spejlet og i bilen. Jeg optog den på telefonen og hørte den, og blev tryg ved min egen stemme.

Resultatet har været uvurderligt. Folk som har kendt mig gennem længere tid, oplever mig nu som en med en mere professionel forretningsdrivende, end i mine tidlige iværksætter år. Og i dag kan jeg tage til netværksmøder hvor jeg absolut ingen kender, med ro i maven. Jeg er stadig ingen haj til small talk - men jeg sover trygt om natten og glæder mig - som et lille barn til juleaften - for at komme op og netværke den efterfølgende dag.

Er du selv indadvendt, har du spørgsmål til hvad du selv kan gøre, eller kender metoder til at overvinde ens frygt, så skriv en kommentar nedenfor. Det er ikke så farligt når det er online :-)

Skrevet af Lars Skjoldby.



http://www.skjoldby.com/2011/1/25/jeg-er-en-indadvendt-person,-men-har-succes-med-networking.aspx

Salgstip #1

Salgstip #1: Giv mere i værdi end du får betaling for!


Har du oplevet at få en langt bedre service end forventet? Måske er det tjeneren på restauranten, der er ualmindelig serviceminded, din coach der sender en bog til dig eller kassedamen der hjælper dig med at pakke dine varer.

Den ekstra service er noget der mærkes og huskes!

Hvis du giver dine kunder mere i værdi end du får betaling for, så vil det give dem en positiv oplevelse, og de vil med stor sandsynlighed være interesseret i at købe mere hos dig eller anbefale dig til andre. Specielt denne 'virale' effekt - der har været kendt lang tid før det blev et e-biz buzzword - er værd at gå efter. Intet er bedre reklame end hvis dine venner anbefaler dig en restaurant, rejsemål, biograffilm eller strøg butik - så der er kroner i (mange kroner i) at sørge for at dine kunder forlader dig med en god service oplevelse.

Så husk det nu ”Giv mere i værdi end du får betaling for!”
 
Dette indlæg er skrevet med inspiration i indlæg af Cammilla Rysgaard fra d. 25. januar 2011

Sunday, January 23, 2011

7 tips til at få noget fra hånden

Vi kender det alle - der er så meget vi skal nå, men så kommer der lige en besked på chatten, facebook skal opdateres og kaffen drikker jo heller ikke sig selv....

Der er masser af overspringshandlinger der kan tage energien fra din forretningsplan - eller måske ligefrem driften af din virksomhed.

Her kommer 7 gode tips til at du kan få noget fra hånden og undgå alle overspringshandlingerne:


- Gør dig klar (find ud af hvad du vil)

- Planlæg hver dag på forhånd (så får du en flyvende start)

- Prioriter (så du får skabt nogle resultater)

- Forbered dig grundigt, før du begynder (hav alt ved hånden, når du går i gang med en opgave)

- Udfør den vanskeligste opgave først (det skaber selvtillid og momentum)

- Skær opgaven i småstykker (ellers bliver det sgu for uoverskueligt)

- Tag dig af hver enkelt opgave særskilt (multitasking har aldrig været en god ide)

Sunday, January 16, 2011

Gratis bog om AdWords

Nu kan du kvit og frit få bogen, der kan bringe dig op i et helt nyt AdWords-gear!

Bogen “AdWords Profit” er ekspert Andreas Lolks opskrift på, hvordan du effektivt opretter og vedligeholder succesfulde AdWords-kampagner. Du får gennemprøvede teorier, der har vist sig effektive på flere hundrede danske og amerikanske Google AdWords-konti. Der er al mulig grund til at benytte sig af denne mulighed!

Mangler du en AdWords-grundbog?
Andreas Lolk har gennem flere år erfaret, at AdWords-brugere ændrer behov med tiden. Første gang du satte en AdWords-kampagne i gang, blev du måske forbavset over, hvor simpelt det faktisk er. Måske tænkte du: “Hvorfor søren har jeg ikke gjort det noget før?!”. Muligvis kendte du ikke AdWords så godt, da du gik i gang - du ville bare prøve det af.
Men efterhånden, som du begynder at satse på AdWords som vigtig salgs- og markedsføringskanal, har du brug for at kende mediet mere detaljeret. Det bliver nu afgørende for dig at vide, hvordan du hele tiden optimerer dine kampagner. Ellers mister du salg og omsætning!
Det er dette behov, som Andreas har villet imødekomme med sin bog - en grundbog i AdWords.

Alle kan bruge AdWords Profit
Bogen er skrevet til den bruger, der har en AdWords-konto og har lidt erfaring med mediet. Men lad det være sagt med det samme: Alle der bruger AdWords eller ønsker at bruge AdWords målrettet, kan få glæde af denne bog.
I et let forståeligt sprog leder forfatteren dig igennem de vigtigste forhold, du skal kende og overveje i forbindelse med AdWords.
Det er både en bog, der kan læses fra ende til anden, men den kan også fungere som opslagsværk og "sparringspartner", hvis du ønsker ideer til, hvordan du kan optimere din brug af AdWords.

Rigtig god læsning!

Download bogen her
http://www.ivaekst.dk/vaerktoej/6/6/0/0/download-den-sikre-vej-til-adwords-profit

Dette indlæg er hentet fra en artikel på http://www.ivaekst.dk/

Sæt dig et mål !

Hvis du ikke har specifikke mål, hvor er du så på vej hen? Det vil være det samme som at beslutte sig for at man vil tage ud og rejse, men ikke beslutter sig for hvorhen, hvornår, hvordan, hvor længe og med hvem (god ferie!).


Så at undlade at planlægge, er absolut en af de værste fejl du kan gøre, hvis du vil have succes (og hvem vil ikke have det?).

En metode til at lave mål er SMART-metoden. Du kender den måske eller en variant af den, men den er en god at bruge som huskeregel, så dine mål bliver effektive. SMART står for:

Specifikt
Målbart
Attraktivt
Realistisk
Tidsbestemt

Specifikt
Dit mål skal være helt specifikt, hvis du skal kunne ”arbejde” med det. Hvis dit mål f.eks. er at få succes i 2011, så gør det specifikt ved at bryde det ned i et konkret delmål. Hvad vil succes betyde for dig? F.eks.: ”Få 100 kunder til coaching?”, ”Udgive en bog?” eller ”Tjene 15.000 kr. på passiv indkomst om måneden?”.

Målbart
Dit mål skal kunne måles, så du ved hvornår du har nået det. Fra flere kunder til 100 kunder, fra flere penge til x antal kroner osv.

Attraktivt
Mange sætter sig mål, de egentlig ikke er særlig motiverede for. Tænk over hvad realiseringen af dit mål kan føre med sig.

Realistisk
Hvis du sætter et mål, som du inderst inde ikke rigtig tror på, så vil det ikke være motiverende. I vurderingen af om dit mål er realistisk, må du se på hvilke resurser, der er nødvendige (menneskelige, økonomiske og øvrige). Langt de fleste mål vil kunne opnås, men på bekostning af noget andet.

Tidsbestemt
Hvordan arbejder du under tidspres? Mange siger de arbejder bedst tæt på en deadline. Der sker noget magisk, når vi har konkrete tider på vores mål. Lav en tidsplan med beskrivelser af både hovedmålet og dine delmål. Hvornår skal du gøre hvad!

Dette indlæg er skrevet med inspiration fra http://www.camillarysgaard.dk/

Få en gratis visuel forretningsplan.

Bor du nær slagelse og sidder du og arbejder med din forretningsplan, så er her måske et arrangement du bør overveje.

Tirsdag d. 25 januar er der fyraftensmøde hos MaxBank.
Se flere detaljer på linke herunder.

http://evvmedia.dk/wp/wp-content/uploads/100125_reception.pdf

Tuesday, January 11, 2011

Leder du efter dropshop muligheder...?

Har du ligesom jeg ledt efter mulige leverandører der er villig til at levere under dropshopping vilkår - altså en aftale hvor du sælger varen men ikke lagerfører eller står for forsendelsen, men udelukkende tjener på diffenrecen mellem det du betaler for varen og det du har solgt den for...???

Jeg har været på jagt efter sådan leverandører - og ønsker ikke et kina-eventyr med risiko for kopi varer og told håndtering.

Herunder er en liste af dropshop leverandører jeg har kunne finde - kender du til flere så lad os samle dem her på siden...:

- http://www.aaimport.dk/
- http://www.kazcandles.com/
- http://www.dangaard-collections.com/
- http://www.milledille.dk/
- www.b2boutfit.dk/
- http://www.sliknet.dk/