Saturday, February 27, 2010

Finansiering - hvis dit møde med banken gør dig nervøs

Finansiering af din forretningsplan er en forhindring for mange iværksættere i disse dage (efter finanskrise...).
Det betyder også at du måske som iværksætter føler dig en smule nervøs inden du skal til det 'afgørende' møde med din bank for at tale finansiering af din drøm.
Men her kommer et par råd der kan tage toppen af din nervøsitet - for der er faktisk mere der kan gøres selv hvis banken skulle sige 'nej'.

Hvis banken siger nej


Hvis du får et nej, er det ikke sikkert, det er din virksomhedsidé, der er forkert. Det kan være fordi, du har valgt en forkert branche. Måske kan bankrådgiveren i kraft af sin erfaring se, at du er på vej ud på et marked, der er mættet i forvejen, eller at du er i gang med et kopiprodukt, som allerede eksistere.

Banken kan sige nej, hvis der er for lidt indtjening i din idé til, at du vil kunne leve af den, eller at du vil kunne tilbagebetale de lån, du har brug for før du kan komme i gang.

Banken ser på dine faglige forudsætninger. Er du overhovedet i stand til at bestyre den virksomhed, du har i tankerne. Det er desværre ikke nok at have gå-på-mod og stor virkelyst, hvis banken ikke har tillid til , at ud kan løfte opgaven.

Hvis du har ahft kontakt til flere banker eller pengeinstitutter, der alle siger nej, må du vende blikket indad og være realistisk. Er dit projekt overhovedet bæredygtigt til et fuldtidsliv som selstændig, eller var det bedre at prøve det af som bierhverv.

Hvis banken siger ned, men åbner mulighed for at kigge på tingene igen senere, kan du sammen med bankrådgiveren lave en handlingsplan over de ting, du skal arbejde videre på. På den måde kan du komme tættere på et ja ved næste møde.

Claus HandbergTilmeld dig begge portaler idag og få del i en ekstra indtjening
No comments: