Sunday, December 20, 2009

Marketing - SOM ...den nye dreng i klassen

Social Media Optimisation (SOM) bliver svært at komme udenom for fremtidens virksomheder når det gælder markedsføring på Internettet.
Og for mikro virksomheder og iværksættere kan det at behærske denne diciplin være en super omkostningseffektiv måde at få spredt budskabet om sin eksistens.

Social Media er betegnelsen for den type af netværk som er mest udbredt i form af sider som Facebook, Twitter og MySpace.
Men hvor starter man som iværksætter med at få skabt en platform for at arbejde med SOM ?
Her kommer 3 gode råd til hvordan du kommer i gang.


1
Få dit firma navn registreret - og dermed også beskyttet - på divers sociale medier (du ved aldrig hvilken en af dem der bliver næste generations 'Facebook' succes).
Gør også dette selvom du ikke har planer om at være tilstede i alle de forskellige netværk.
På http://namechk.com kan du tjekke om dit navn er registreret som brugernavn på mere end 100 sociale netværk.
Siden er forøvrigt et glimrende sted at starte for at udvælge de rigtige netværk at være tilstede på.

2
Lav en plan - og husk at bare fordi alle kender Facebook er det ikke nødvendigvis det mest rigtige sted for dig at oprette en virksomhedsprofil.
En del eksperter på området opfordre faktisk til at du starter med 3-5 små og mere målrettede netværk og så derfra opbygger din platform.
Husk brugerne er på de forskellige netværk af forskellige årsager - du bør derfor tænke over hvordan du også tilgår dem på forskellig måde.
Hvis du skal opdatere mange netværkssider kan du tjekke service side ping.fm som kan opdatere mere end 40 forskellige netværk fra samme side.

3
Husk at forbinde dine forskellige netværk, så brugere på tværs af netværkene ser dine samlede netværks aktiviteter.
De fleste erfaringer viser at denne type cross-promotion på tværs af forskellige sociale medier giver en samlet større værdi af SOM.


Claus Handberg

Fandt du denne blog relevant og interessant, så link til den fra din hjemmeside eller blog så andre også kan finde den.
Indsæt følgende link på din hjemmeside/blog.

Iværksætter? - Klik forbi bloggen om forretningsplaner og find inspiration til hvordan din virksomhed kan blive mere effektiv og indbringende
No comments: