Wednesday, October 21, 2009

Marketing - Sådan får du relevante links helt gratis!

Hvorfor vil du gerne have links?
Ja jeg ved hvorfor jeg gerne vil have links. Jeg vil gerne have mere trafik på min blog, for det er alt andet lige noget sjovere at lave indlæg når man ved at der er nogen i den anden ende der faktisk læser det jeg skriver....
Hvis du eller andre linker til min blog - kan det være at nogle af dem der besøger Jeres sider også vil synes at min blog er et besøg værd.
Og så må vi naturligvis ikke glemme at Google betragter min blog som mere relevant hvis andre linker til den.

Hvorfor vil DU gerne have links ?.....

Nå men faktum er at det er tidskrævende arbejde at sende link-forespørgsler ud.
Ville det ikke være fantastisk, hvis andre websites linkede til dig uden først at blive spurgt?
Lyder det umuligt? Det er det ikke. Her er række gode måder, du kan få det til at ske på.


Gode råd

  • Gør det klart på websitet, at du gerne vil have, at folk linker til dig – bed dine besøgende linke til dig
  • Gør det let for folk at linke ved at skrive link-koden til dem (med dine vigtigste søgeord i link-teksten).
  • Fortæl hvorfor de skal linke til dig: ”Hvis du fandt denne side nyttig, så link til den så andre kan finde den.”
  • Tag del i online diskussionsgrupper og fora. Ikke nok med at du lærer, men du vil også blive genkendt og kan få øje på de brugere, der virkelig rykker.
  • Skriv artikler til andre websites – e-magasiner, informations-sider, medie-sider og endda artikel databaser. Dette virker rigtig godt. Du kan finde sider der modtager artikler ved at lave en google søgning på f.eks. ”indsend artikel”, dette giver mange tusinde resultater. Brug noget tid på at lede efter niche e-magasiner og nyhedsbreve der relaterer sig til dit marked, undersøg hvad type indhold de normalt publiserer og indstil din skrivestil efter deres stil.
  • Lav godt indhold. (Ok, indrømmet, det er et gammelt trick, men det virker stadig). Bare bliv ved med at skrive interessant, spændende indhold. En dansk skribent der har vist sig god til dette er Jes Dorph Pedersen på http://blog.tv2.dk/. Her har han, med (ok, et kendt navn) og velskrevet indhold, skaffet sig over 100.000 besøgende på 14 dage.
  • Når du finder reelt brugbare ressourcer, så skriv en kort, positivt anmeldelse sammen med et link. Publiser det på dit website og klik på det, bare for at være sikker på, at dem du linker til, kan se at du gør det.
  • Larry Chase fra ”Web Digest for Marketers” skriver et månedligt nyhedsbrev som anmelder 10 websites – du kan finde det på http://www.wdfm.com/. Et par dage efter han har udsendt sit nyhedsbrev skriver han til de 10 websites og giver dem tilladelse til at citere hans anmeldelse tilgengæld for et link til hans website.

Nogle gange bliver vi for fastlåst i vores forsøg på at udsende forespørgsler på links.
Tag en pause og overvej om der er andre måder du - frivilligt! - kan få folk til at linke til dig. Det er tid vel brugt.

Held og lykke !


Claus Handberg

Fandt du denne blog relevant og interessant, så link til den fra din hjemmeside eller blog så andre også kan finde den.
Indsæt følgende kode på din hjemmeside/blog.


Iværksætter? - Klik forbi bloggen om forretningsplaner og find inspiration til hvordan din virksomhed kan blive mere effektiv og indbringendeNo comments: