Friday, January 1, 2010

Marketing - kunsten at vælge PR bureau

Godt nytår !!

Har lige læst en interessant artikel på erhvervsbladet.dk som jeg synes I skulle se et udrag af.
Specielt nedenstående afsnit af artiklen synes jeg er rigtig godt set af Jacob Høedt Larsen der har skrevet artiklen.

Kunsten at finde det rigtige bureau - hvad enten der er tale om PR eller reklamebureau - hænger 110% sammen med at vide hvad man leder efter. Og ingen bedre måde at finde ud af hvad man lede efter end ved at kende sig selv og hvad der driver én.

Håber du finder artiklen ligeså relevant som mig...


Der findes i bund og grund to forskellige typer bureauer på markedet.
Dem, der fokuserer meget på at finde identiteten, de bagvedliggende historier og kommunikationsplatformen (lad os kalde dem strategiske), og de bureauer der satser mere på at være hands-on, udarbejde pressemeddelelser, blogindlæg, og hvad man nu ellers skal bruge for at komme i medierne (lad os kalde dem taktiske).

Med et taktisk bureau får du formentlig hurtige resultater. Med de mere strategiske kan der godt gå noget tid, før resultaterne viser sig – til gengæld bliver de måske større.
Det handler altså om, hvilken type PR, du går efter. Det er nu, du skal overveje din egen virksomhedskultur.

Hvis du selv arbejder med langsigtede strategi-planer, så skal du vælge et strategisk bureau. Vælger du de mere taktiske bureauer, går der ikke lang tid, før du bliver irriteret over, at de arbejder uden omtanke. Sådan vil det i hvert fald synes for dig, når bureauet i løbet af 30 minutter fyrer en presseindsats af for at udnytte et eller andet, de har set i mediebilledet.

Hvis du derimod selv er iværksætter-typen, der udnytter hurtige skift i markedet, skal du ikke smide dine penge efter strategiske bureauer. Du er jo i virkeligheden ikke interesseret i det grundige forarbejde. Du er interesseret i, at de understøtter den forretningsmulighed du ser – lige her og nu.

--------------------------------------------------
Læs hele artiklen på:
http://prformindrevirksomheder.blogs.erhvervsbladet.dk/2009/08/13/find-et-pr-bureau-2-del/

--------------------------------------------------


Claus Handberg

Fandt du denne blog relevant og interessant, så link til den fra din hjemmeside eller blog så andre også kan finde den.
Indsæt følgende link på din hjemmeside/blog.

Iværksætter? - Klik forbi bloggen om forretningsplaner og find inspiration til hvordan din virksomhed kan blive mere effektiv og indbringende


No comments: