Sunday, January 10, 2010

Personlige ressourcer og mål - kan selv, vil selv...!!!

Du drømmer om at bliver iværksætter (eller er måske lige sprunget ud i det) og det kan nu kun for langsomt med at få den der forretningsplan stablet på benene så du kan komme igang.
Drømmen venter hvad enten det er passion, friheden eller den mulige belønning der driver din iværsætter trang.

Men har du egentlig spurgt dig sel om hvilke forudsætninger du har for at gennemfører drømmen?
Er du en udvikler, administrator eller sælger type ??

Læste forleden en artikel med den gamle fodboldspiller Klaus Berggren, der i dag driver et vel nok successfuldt firma der handler med italiensk tøj til kvinder.
Han sagde noget i retningen af:
"hvis du som fodbold spiller er en rimelig god angriber, rimelig god midtbanespiller og rimelig god forsvarer - så ender du på bænken, for så er du den perfekte indskiftnings spiller...."
Hans pointe er at hvis du vil på holdet (og vinde) i sportens verden er du nød til at specialisere - hans speciale var at han kunne holde til at løbe længere end nogen anden på holdet - derfor var han fast mand.

Og hvad har det med min forretning at gøre? - jo du er også nød til at finde ud af hvor dit speciale ligger - og måske hente forstærkning ind i virksomheden på de områder som du ikke selv behersker.

Måske har du ikke fra dag 1 råd til at ansætte, men så må du ligge en slagplan for enten at opkvalificere dig selv på de områder hvor du er svag - eller tilknytte rådgivere eller freelance assistance i et omfang som er rentabelt for din virksomhed.
På lang sigt har du helt sikkert ikke råd til at undværer de rette ressourcer - ligesom et fodbold hold heller ikke vinder hvis de stiller op med 11 målmænd !

Claus Handberg

Fandt du denne blog relevant og interessant, så link til den fra din hjemmeside eller blog så andre også kan finde den.
Indsæt følgende link på din hjemmeside/blog.

Iværksætter? - Klik forbi bloggen om forretningsplaner og find inspiration til hvordan din virksomhed kan blive mere effektiv og indbringende


No comments: