Wednesday, January 6, 2010

Salg - Selvføgelige kan du sælge...

Du skal kunne sælge - så få hellere dette med i din forretningsplan!
Erfaring viser at de iværksættere der har et betydeligt salg indenfor det første år, klarer sig bedst.
(er du iværksætter drevet venturekapital med rene udviklingsaktiviteter de første år er du selvfølgelig undtaget...)

De færreste oplever at havne i en branche hvor der er mangel på udbud - hvis du er i den situation går salget af sig selv.
Men for os andre er det bare om at sparke salget i gang fra den første dag - ja faktisk allerede mens din forretningsidé er på tegnebordet.

Undskyldninger som "min hjemmeside er ikke helt færdig" (det bliver den for øvrigt aldrig..), "mine visitkort er ikke trykt", min folder er ikke produceret" - ja de duer simpelthen ikke.
Se at få dine salgsmaterialer færdig, men lad ikke det være en forhindring for at få startet dit salg.

Er der for mange andre ting der skal på plads i virksomheden før du kan komme i gang med salget, bør du måske overveje at hyrer en provisionslønnet sælger. Der findes også flere bud på sælgerkorps på nettet.
Eneste problem er at hvis du ikke selv har prøvet at sælge dit produkt - og oplevet de kritiske spørgsmål der kommer - ja så kan det være svært at sætte en sælger ind i opgaven.

Så mit råd må være at du bør afsætte tid til salg - hvis ikke du som iværksætter og ejer kan sælge dit produkt, ja så bliver det en svær opgave....


Claus Handberg

Fandt du denne blog relevant og interessant, så link til den fra din hjemmeside eller blog så andre også kan finde den.
Indsæt følgende link på din hjemmeside/blog.

Iværksætter? - Klik forbi bloggen om forretningsplaner og find inspiration til hvordan din virksomhed kan blive mere effektiv og indbringende


No comments: